Print Friendly and PDF

2014. december 4., csütörtök

Fahéjas kiflike, szilvalekvárral



Hozzávalók :

- 25 dkg liszt
- 1 kk. sütőpor
- 12,5 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 tojássárga
- 20 dkg puha vaj vagy margarin
- 12,5 dkg őrölt mandula vagy dió
- 1 kk. őrölt fahéj
- porcukor és fahéj a szóráshoz
- szilvalekvár

Elkészítés :

Előmelegítem a sütőt.
A hozzávalókból tésztát gyúrok. 4 részre osztom, mert könnyebb dolgozni vele.
A tésztákból egyenként ujjnyi vastag rudakat sodrok, amikből 5-6 centi hosszú darabokat vágok. Kifliket formázok a tésztából, a széleit egy kicsit elvékonyítom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. 180 fokon, 15-20 perc alatt készre sütöm.
Ha kisült, kettesével összeragasztom a pufi kifliket szilvalekvárral, majd egy késhegynyi fahéjjal elkevert porcukorral megszórom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...