Print Friendly and PDF

2014. december 17., szerda

Hókifli



Hozzávalók :

- 26 dkg liszt
- egy csipet só
- 1 kis doboz tejföl ( 175 g )
- 10 dkg szobahőmérsékletű zsír
- 0,5 dl langyos tej
- 1 dkg friss élesztő
- 1 tk. cukor
- vaníliás cukor és porcukor keveréke a hempergetéshez

Elkészítés :

A langyos tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrom.
15-20 percet pihentetem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen 3-4 mm vastagra kinyújtom a tésztát, majd egy pohárral, vagy pogácsaszaggatóval köröket vágok ki, amiket feltekerek és kiflivé formázok.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm.
Még forrón vaníliás porcukorba hempergetem a süteményeket.


Megjegyzés : A kifliket meg is tölthetjük. A köröket kiszaggatva, annak közepére ízlés szerint mákos, diós, gesztenyés, csokis, vagy lekváros, stb. tölteléket tehetünk. Egy kevés vízzel megkenve a körszéleket, összetapasztjuk a tésztát, kifli formára alakítjuk. Ha kisült, forró vaníliás porcukorba mártjuk.





Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...