Print Friendly and PDF

2016. június 1., szerda

Meggyes-kakaós kocka, meggy sörbettel




Hozzávalók : 

a tésztához
- 20 dkg liszt
- 2,5 dkg kakaópor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tojás
- 13 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 cl rum ( elhagyható )
- 25 dkg tejföl
- 6 ek. olaj
- 15-20 dkg magozott meggy
a sörbethez
- 50-60 dkg magozott meggy
- kb. 4 púpozott ek. nádcukor
- őrölt fahéj
- rum vagy konyak ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héjának a fele

Elkészítés :

A sörbethez egy magas falú lábosba felteszem a meggyet a cukorral, az alkohollal, a fahéjjal és a citromhéjjal, közepes lángon. Semmilyen folyadékot nem adok hozzá ! Puhára, sziruposra párolom a gyümölcsöt, ezután leturmixolom. Hagyom kihűlni, majd dobozba kanalazom a gyümölcspépet és 4-6 óra alatt kifagyasztom.
Előmelegítem a sütőt.
A sütihez a hozzávalókat simára keverem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a masszát. 180 fokon készre sütöm. Tűpróba !
A kihűlt sütit kockára vágom és egy gombóc sörbettel tálalom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...