Print Friendly and PDF

2016. december 9., péntek

Túrókrémes mézes







Hozzávalók : 

- 45-50 dkg liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 ek. mézeskalácsfűszer
- 15 dkg méz
- 12 nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg puha vaj
- csipet só
- 1 tojás
a töltelékhez
- 50 dkg túró
- 1 citrom lereszelt héja
- cukor, ízlés szerint
- 2-2,5 dl tejszín
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Egy tálba kikeverem a mézet a tojással, a cukrokkal, a mézes fűszerrel, a vajjal és a sóval. Egyszerre hozzáadom a szódabikarbónás liszt 3/4-ét, majd a maradékot fokozatosan, miközben tésztává gyúrom a masszát, ugyanis a méztől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel. 2 cipót formázok belőle.
Lisztezett munkafelületen az egyik tésztahalmot gáztepsi nagyságúra kinyújtom és sütőpapírral bélelt tepsiben, 190 fokon, kb. 12-15 perc alatt készre sütöm. A másik lapot is kinyújtom, majd tetszés szerinti karácsonyi kiszúróval ( én kicsi csillag formát használtam ) mintákat vágok bele, majd ezt is megsütöm.
A töltelékhez kikeverem az áttört túrót ízlés szerinti cukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal. A kihűlt minta nélküli tésztalapra simítom a túrótölteléket, majd ráhelyezem a másik tésztalapot. Óvatosan megnyomogatom, hogy mindenhol érje a töltelék a mézes lapot, mert hagyni kell egy éjszakát, de legalább 4-6 órát puhulni.
Kockára, szeletre vágva kínálom.






Megjegyzés : A recept és annak ötlete Hekvanc blogjából származik.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...