Print Friendly and PDF

2017. május 5., péntek

Erdei gyümölcsös muffin






Hozzávalók : 

a muffinhoz
- 15 dkg liszt
- 1 kk. sütőpor
- 3 tojás
- 13 dkg nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- kb. 10-12 dkg  áfonya
a krémhez
- 4 dl tej
- 4 ek. cukor
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 10 dkg étcsokoládé
- 2,5 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1-2 ek kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 ek. rum ( elhagyható )
a tetejére
- mirelit vagy friss erdei gyümölcsök
- szedres vagy áfonyás coulis ( kuli )

Elkészítés : 

A krémhez 3 dl tejet a cukorral felforralok. A maradék tejben csomómentesre kikeverem a pudingport, amit a felforrt tejhez adok. Leveszem a tűzhelyről, és még forrón belekeverem a csokit és a rumot. Ha az étcsoki elolvadt, akkor frissentartó fóliával lefedem, hagyom kihűlni.
A kihűlt pudingot robotgéppel csomómentesre, simára keverem, majd spatulával óvatosan elkeverem, lazítom a vaníliás cukorral, habfixálóval és a kakaóporral kemény habbá vert tejszínnel.
Előmelegítem a sütőt.
A csokit a vajjal vízgőz felett megolvasztom. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a vajas csokit. A masszához szitálom a sütőporos lisztet, beleszórom az áfonyát, és csomómentesre kikeverem. A tésztát muffin formába, kapszlikba kanalazom és 175 fokon kb. 18-25 perc alatt, tűpróba mellett készre sütöm.
A kihűlt muffinokat a habos csokikrémmel, gyümölccsel és a couli-val díszítve kínálom.








Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...