Print Friendly and PDF

2018. október 31., szerda

Citromos-mákos piskóta, szilvával és lemon curddel







Hozzávalók : 

a tésztához
- 6 tojás
- 12 dkg vaj
- 16 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 1,5 dl tej
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 citrom
- 2-3 ek. egész mák
- 5-8 szem szilva, félbe-negyedekre vágva ( mérettől függően )
a tetejére
lemon curd
- 2-2,5 dl cukrászhab  ( Meggle ) vagy tejszín


Elkészítés :

Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a cukrokkal és a vajjal kihabosítom, majd hozzáadom a tejet, a mákot, a citrom lereszelt héját és a kifacsart levét. A masszában csomómentesen elkeverem a tojáshabot és a sütőporos lisztet. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és a tésztamasszát belesimítom, majd a tetejét megszórom a szilvával.
180 fokon készre sütöm.
A még meleg süti tetejét megkenem 2-3 almalommal a citromkrémmel, amíg teljesen ki nem hűl. Ekkor a tetejére simítom a felvert habot.
Szeletekre vágva kínálom.















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...