Print Friendly and PDF

2020. március 3., kedd

Áfonyás-ribizlis túrókuglóf




Hozzávalók : 

- 25 dkg krémes túró
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1-1 citrom és lime lereszelt héja
- 2 ek. kandírozott citromkocka
- 15 dkg vaj
- 2 tojás
- 13 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- kb. 5-5 dkg ribizli és áfonya
a cukormázhoz
- kb. 8-12 dkg porcukor
- citrom / limelé
- 1 ek. piros szörp ( nekem indián cseresznye volt, de jó a málnaszörp is )

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A vajat habosra keverem a cukrokkal, majd a tojásokat egyesével beledolgozom. Hozzáadom a citrusokat, a túrót és a sütőporos lisztet. Óvatosan hozzáforgatom a gyümölcsöket. Egy kuglófformát kivajazok, kilisztezek, majd belekanalazom a tésztamasszát. 180 fokon aranybarnára sütöm. Tűpróba ! Rácson hagyom kihűlni.
A mázhoz a porcukorhoz adom a szörpöt, majd cseppenként citromlevet adagolok, amíg egy nem túl híg, de még jól csorgatható masszát kapok. Bevonom a sütit,  majd hagyom száradni.














Jó étvágyat !

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...