2020. március 3., kedd
Egyszerű oreokrémes torta
Hozzávalók :
a piskótához
-- 5 tojás
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor ( nekem a fele nádcukor )
- 2 vaníliás cukor
- 1,2 dl tej
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
a krémhez
- 3,5 dl tej
- 1 csomag fehércsokis pudingpor
- 125 g fehércsoki
- 50 g cukor
- 250 g mascarpone
- kb. 155 g ( 14 db. ) oreo keksz
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval. A sárgáját a cukrokkal, a vajjal kihabosítom, majd hozzáadom a tejet. A masszában csomómentesen elkeverem a tojáshabot és a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformába simítom a masszát, majd 180 fokon aranybarnára sütöm. Tűpróba !
Az oreo kekszeket " kinyitom ". A krémet egy kenőkéssel egy tálba gyűjtöm. A krém nélküli kekszet kávédarálón ledarálom. Felhasználásik félrerakom.
A krémhez egy lábosban felforralom a 3 dl tejet a cukorral, majd besűrítem a maradék fél deciliter tejben, csomómentesre kikevert pudingporral. Beleszórom a felaprított csokit, majd jól elkeverem, hogy felolvadjon. Egy lapos tányérra kanalazom, majd befedem frissentartó fóliával és hagyom szobahőmérsékleten kihűlni. A pudingot kézimixerrel kikeverem a krémsajttal és a kekszkrémmel, majd beleszórom a darált kekszet is. Alaposan kikeverem.
A piskótát 3 lapra szelem, majd megkenem a krémmel, betöltöm a lapokat, hogy a tetejére is jusson a krémből. Pár órára hűtőbe teszem, majd szeletelve kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Fehér csokoládé,
Keksz,
Liszt,
Mascarpone,
Nádcukor,
Pudingpor,
Sütőpor,
Tej,
Tojás,
Torta,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése