Print Friendly and PDF

2025. április 23., szerda

3 féle sós ropogtatnivaló, nemcsak húsvétra

 


Hozzávalók : 

a juhtúrós ropihoz
- 150 g juhtúró
- 100 g tehéntúró
- 300 g liszt
- 150 g vaj
- 1 tk. só
- fekete szezám a tetejére
a tökmagos túrópogácsához
- 250 g liszt
- 250 g túró
- 250 g vaj
- 3 dkg élesztő
- 1 tk. só
- 1 tojássárgaja
- kb. 40-50 g aprított, pirított tökmag + a tetejére
a sajtos kockához
- 350 dkg liszt
- 200 dkg vaj
- 250 dkg mascarpone / krémsajt
- 150-200 g reszelt sajt + 100-150 g a tetejére
a lekenésre
- 1 tojás

Elkészítés : 

A hozzávalókat tálba mérem ( természetesen mindegyiket külön-külön ) , majd szép homogén tésztává gyúrom mindegyiket. Fóliába csomagolva, hűtőben pihentetem őket kb. egy órát.
A tésztákat ( egyesével ) lisztezett munkafelületen kinyújtom és formázom ; a pogácsát kerek szaggatóval, a ropit csíkokra, a sajtosat kockára vágom.
Előmelegítem a sütőt. 
A tészta tetejét lekenem felvert tojással, majd megszórom a ropit fekete szezámmal, a pogit tökmaggal, a krémsajtos kockát sajttal.
180-190 fokon aranybarnára sütöm.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...