Print Friendly and PDF

2025. augusztus 24., vasárnap

Ízvariációk leveles tésztára 2.0

 



Hozzávalók : 

- 2 csomag mélyhűtött leveles tészta, felengedve
töltelék 1.
- 250 g krémes túró
- porcukor, ízlés szerint
- fél citrom leve és lereszelt héja
- kb. egy maréknyi áfonya
töltelék 2.
- (házi) sárgabaracklekvár
- 2-3 db nektarin vagy őszibarack, felszeletelve
továbbá
- 1 tojás, felverve
- nádcukor

Elkészítés :

Előmelegítem a sütőt 200-220 fokra.
Lisztezett munkalapon kinyújtom az egyik levelestésztát, majd 8 darab négyzetre vágom. A töltelékhez a túrót egy tálba teszem, ízesítem porcukorral és a citrom héjával, levével. Jól kikeverem, majd a tésztákon egyenlően elosztom. Rakok mindegyik túró kupacra pár szem áfonyát, majd a szélét lekenem tojással és átlósan félbehajtom, hogy egy háromszöget kapjak. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem, lekenem a tetejüket tojással, majd megszórom nádcukorral.
195-200 fokon aranybarnára sütöm.



A másik tésztát 12 db. téglalapra vágom, és tepsibe fektetem. Lekenem tojással, majd a lapok közepére ( 2-3 mm.-nyit hagyok csak szabadon a szélén ) kanalazok a baracklekvárból, kirakosgatom a barackszeletekkel és megszórom a tetejét nádcukorral.
195-200 fokon aranybarnára sütöm.

















Jó étvágyat !

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta mindkettő, én most a túrósból kérnék egy darabot ha maradt belőle😊

    VálaszTörlés
  2. Nagyon csinosak és biztos finomak. Nagyon szerettem a nádcukrot, amikor még ehettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, hogy nem ehetsz nádcukrot, mert tényleg finomak... de biztos pótolható mással !

      Törlés
  3. Nagyon tetszetősek lettek, ötletesen töltötted és formáztad! Jöhetne most reggelire... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen !
      Természetesen küldök majd reggelire 😉
      ( örülök, hogy bekukkantottál, rég hallottam felőled ☺️ )

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...