Hozzávalók:
- 500 g sült kápia paprikakrém
- 75 g pirított dió
- 50 g pankómorzsa
- 1 citrom kifacsart leve és lereszelt héja
- 3-4 gerezd sült fokhagyma, ízlés szerint
- só, bors, fűszerkömény, ízlés szerint ( esetleg füstölt piros paprika )
- kb. 50 ml olívaolaj
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A megmosott paprikát és a fokhagymákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, majd 200 fokon puhára sütöm. Ha kész, egy tálba rakom, lefedem fóliával és 10 percig saját gőzében állni hagyom, így könnyebben le lehet szedni a héját.
A megtisztított paprikát lekutterolom, és az így kapott paprikakrémből mérek ki 500 grammot.
Ezután a többi hozzávalóval krémesre turmixolom.
Szendvicskrémnek, " rágcsa tunkolásnak ", tésztaszósz alapnak is kitűnő.
Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése