Print Friendly and PDF

2015. október 13., kedd

Kelt perec, sajtosan



Hozzávalók : 
32 darabhoz

- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 ek. cukor
- 5 dl langyos tej
- 1 ek. só
- 1,5 dl olaj
a tetejére
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés : 

A élesztőt 1 ek. cukorral 2,5 dl tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóval sima, rugalmas tésztává dagasztom. Meleg helyen 1-1,5 órán át kelesztem.
Előmelegítem a sütőt.
Gyúródeszkán ( lisztezés nélkül ) 32 részre vágom, majd egyesével kb. 35-45 cm hosszúra sodrom a tésztát és perec alakúra formázom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, lekenem a tetejét az elhabart tojással, majd megszórom a sajttal.
180 fokon, kb. 15-20 perc alatt világos barnára sütöm.




Megjegyzés : A recept innen származik.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...