Print Friendly and PDF

2015. október 31., szombat

Boszorkányujj - diós linzerből



Hozzávalók : 

- 24 dkg liszt
- 6 dkg darált dió
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 citrom lereszelt héja
a kenéshez
- 1 tojás
díszítéshez
- kb. 2-3 dkg szeletelt mandula

Elkészítés : 

A hozzávalókból gyors mozdulatokkal ( hogy a vaj nem olvadjon meg a kéz melegétől ) tésztát gyúrok. 1 órára a hűtőbe teszem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen hurkává sodrom a tésztát, majd 16-24 részre vágom, attól függően, hogy mekkora ujjakat szeretnék. A tészta darabokat az ujjaim között göröngyösre formázom. Az egyik végét picit lenyomkodom, megkenem az elhabart tojással, majd szeletelt mandulát nyomok a megnedvesített tésztára.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem az ujjakat, majd aranybarnára sütöm.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...