2016. február 6., szombat
Puffancs zsömle
Hozzávalók :
- 680 g liszt
- 68 g porcukor
- 68 g vaj
- 68 g tojássárga
- 40 g élesztő
- 8 g só
- 330 ml langyos tej
a kenéshez
- 1 tojás
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd langyos helyen 20 percig pihentetem. Ezután átgyúrom és újabb 20 percet pihentetem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen 10 részre osztom a tésztát, amit egyeséve szépen zsemle alakúra gömbölyítek. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és lekenem az elhabart tojással.
30-40 percig kelesztem, majd 180-190 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm.
Megjegyzés :
Kitűnő hamburger alap :
De kitűnő hot dog alapnak is :
A recept Farkas Vilmos blogjából való.
Jó étvágyat !
Címkék:
Élesztő,
Kelt tészta,
Kenyérfélék,
Liszt,
Porcukor,
Só,
Tej,
Tojás,
Tojássárga,
Vaj/Margarin
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése