Hozzávalók :
5 személyre
- 50 dkg máj
a panírhoz
- liszt, tojás, zsemlemorzsa
- só, bors
-1 tk. majoránna
- 1 kk. fokhagymapor
a sütéshez
- olaj
a körethez
- 50 dkg rizs
- olaj
- só
- 10-20 dkg csemegekukorica ( lecsöpögtetett konzerv vagy készre párolt mirelit )
- 1 kis fej hagyma
- 2-3 szem paradicsom
- 1 kis csokor petrezselyem
- édes csiliszósz, ízlés szerint
- balzsamecet ( elhagyható )
Elkészítés :
A májat megtisztítom az inaktól, a zsírtól, ha szükséges, lemosom, és lecsöpögtetem. A hagyományos módon bepanírozom : liszt, tojás ( majoránnával, fokhagymával, borssal fűszerezve ), zsemlemorzsa. Bő, forró olajban pirosra sütöm és rácsra teszem, hogy lecsepegjen a fölösleges olaj.
A körethez a rizst megpirítom. Sózom, majd dupla mennyiségű ( 1 liter ) forróvízzel felöntöm, puhára párolom. Amíg készül a rizs, előkészítem a zöldségeket : kimagozom a paradicsomot és felkockázom, apróra vágom a hagymát, finomra aprítom a petrezselymet.
A kész rizshez adom a kukoricát, a paradicsomot, a hagymát, a petrezselymet és alaposan összeforgatom. Sózom, borsozom.
Formázom a köretet, majd édes csiliszósszal locsolom meg, és 2-3 májszelettel tálalom. Pár csepp balzsamecetet adom mellé.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése