2016. február 14., vasárnap
Sárgaborsókrémleves
Hozzávalók :
- 50 dkg sárgaborsó
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olaj
- 1 babérlevél
- petrezselyem ( vagy koriander )
- 1-2 dl főzőtejszín
Elkészítés :
A hagymákat megtisztítom, felaprítom és egy kevés olajon megdinsztelem. Sózom, borsozom. Hozzáadom a sárgaborsót, a babérlevelet, felöntöm a tejszínnel, majd annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára párolom, miközben ügyelek rá, hogy pótoljam a vizet, ha szükséges.
Ha kész, kiveszem a babérlevelet és leturmixolom. Aprított petrezselymet adok hozzá.
Jó étvágyat !
Címkék:
Babér,
Fokhagyma,
Főzőtejszín,
Leves,
Petrezselyem,
Sárgaborsó,
Vöröshagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése