Hozzávalók :
a tésztához
- 16 dkg liszt
- 1,6 dl tej
- 1 tojás
- 1 tk. sütőpor
- 2 ek. cukor
- 1 tk. vaníliás cukor
- 2 ek. rum
a sütéshez
- olaj
a tálaláshoz
- porcukor
Elkészítés :
Egy lábosba 2-3 ujjnyi olajat hevítek.
A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverem, majd egy műanyag flakonba töltöm.
A flakonból a vékony csőrös teteje segítségével a forró olajba csurgatom körkörös mozdulatokkal a tésztát, majd pár másodperc alatt pirosra sütöm a fánkok mindkét oldalát.
Rácson hagyom hűlni, majd még langyosan megszórom a porcukorral.
Megjegyzés :
Akinek nincs műanyag flakon épp kéznél, használhat egy hagyományos tölcsért, vagy habzsákot is az elkészítéséhez.
Ízlés szerint lekvárt is kínálhatunk a fánkok mellé.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése