Print Friendly and PDF

2016. február 9., kedd

Tölcsér fánk ( funnel cake )



Hozzávalók : 
a tésztához
- 16 dkg liszt
- 1,6 dl tej
- 1 tojás
- 1 tk. sütőpor
- 2 ek. cukor
- 1 tk. vaníliás cukor
- 2 ek. rum
a sütéshez
- olaj
a tálaláshoz
- porcukor

Elkészítés : 

Egy lábosba 2-3 ujjnyi olajat hevítek.
 A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverem, majd egy műanyag flakonba töltöm.


A flakonból a vékony csőrös teteje segítségével a forró olajba csurgatom körkörös mozdulatokkal a tésztát, majd pár másodperc alatt pirosra sütöm a fánkok mindkét oldalát.
Rácson hagyom hűlni, majd még langyosan megszórom a porcukorral.



Megjegyzés : 
Akinek nincs műanyag flakon épp kéznél, használhat egy hagyományos tölcsért, vagy habzsákot is az elkészítéséhez.
Ízlés szerint lekvárt is kínálhatunk a fánkok mellé.








Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...