2016. február 20., szombat
Tarhonya tabbouleh - ahogy én szeretem
Hozzávalók :
- 50 dkg tarhonya
- 4 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss menta
- 1-2 citrom leve és héja, ízlés szerint
- 2 db paradicsom
- 2 szál újhagyma
- 1 lilahagyma
- só
- olívaolaj
Elkészítés :
A tarhonyát egy kevés olajon megpirítom, majd sózom, és dupla mennyiségű ( 1 liter ) vízzel felöntve puhára főzöm. Ha kész, egy kevés olívaolajat keverek hozzá, hogy ne tapadjon össze.
A petrezselymet, a mentát és a hagymákat finomra vágom, a paradicsomot felkockázom és egy tálba teszem. Hozzáadom a kész, kissé lehűlt tarhonyát. Ráreszelem a citrom héját, majd belefacsarom a levét is. Alaposan elkeverem.
Salátaként, köretként sült húsokhoz fenséges.
Pl.
Megjegyzés :
A tabbouleh-ról bővebben Világevő blogjában .
Jó étvágyat !
Címkék:
Citrom,
Köret,
Lila hagyma,
Menta,
Olaj,
Paradicsom,
Petrezselyem,
Saláta,
Tarhonya,
Újhagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése