2017. február 25., szombat
Túrós amerikai palacsinta
Hozzávalók :
- 30 dkg liszt
- 25 dkg krémes tehéntúró
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 6 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 1,5 dl tejszín
- 8 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja
Elkészítés :
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verek. A sárgájához adom a cukrokat, a citromhéjat, a vajat és habosra keverem, majd a tejjel, túróval, sütőporos liszttel csomómentesre kikeverem. Ezután óvatosan hozzáadom a fehérjehabot és a tejszínt is.
Palacsintasütőbe egy nagy kanálnyi mennyiséget csorgatok a masszából, majd mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Ízlés szerint lekvárral, gyümölccsel / kompóttal, mézzel tálalható.
Megjegyzés : Én a masszát egy csavaros tetejű műanyagflakonba öntöttem, aminek kicsit szélesebb szája volt és abból nyomtam az előmelegített serpenyőbe, csigaalakzatban.
Jó étvágyat !
Címkék:
Citrom,
Cukor,
Liszt,
Palacsinta,
Sütőpor,
Tej,
Tejszín,
Tojás,
Túró,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finomak látszik és a felmerült kérdésemre is ott a válasz a végén, hogy mitől csiga-biga. :-) Szuper!
VálaszTörlésCsak ajánlani tudom, mert tényleg finom, köszi ! :)
Törlés