2017. február 14., kedd
Cukormázas fánk
Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 2.5 dl langyos tej
- 1 kocka élesztő
- 5 dkg cukor
- 4 tojássárga
- 0,5 dl rum
- 10 dkg vaj
- csipet só
a sütéshez
- olaj
a tetejére
- Kb. 8 dkg porcukor
- tej
- díszítőcukor
Elkészítés :
1 dl tejben, 1 tk. cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztává dagasztom. Meleg helyen a duplájára kelesztem.
Lisztezett munkafelületen kissé átgyúrom, majd kb. 2 cm vastagra kinyújtom. 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatok ki a tésztából, aminek a közepét is kiszúrom. Kb. 35-40 percet pihentetem langyos helyen.
Egy lábosba olajat hevítek, majd közepes lángon kisütöm a fánkokat.
A porcukorhoz annyi tejet adok, hogy egy sűrű, de folyékony cukormázat kapjak. Alaposan kikeverem, majd belemártom a fánkokat. Megszórom színes cukorkákkal a tetejét.
Megjegyzés : A közepéről kivágott tésztát fahéjas cukorba forgatott gömbfánknak elkészíthetjük.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Élesztő,
Fánk,
Liszt,
Olaj,
Porcukor,
Rum,
Tej,
Tojássárga,
Vaj/Margarin
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése