2017. február 1., szerda
Rumos, csokis korong
Hozzávalók :
egy gáztepsi adag
a tésztához
- 35 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 1 nagy doboz tejföl vagy joghurt
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl olaj
- 15 dkg étcsoki, reszelve vagy apróra darabolva
- 0,5 dl rum
a " töltelékhez "
- kb. 10-15 dkg sárgabaracklekvár
- 2 ek. rum
a bevonáshoz
- 10-12 dkg étcsoki
- 4-5 ek tejszín
- kb. 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítom és 180 fokon készre sütöm.
A langyosra hűlt süteményből 7-8 cm átmérőjű, kör alakú formával korongokat vágok, amiket vízszintesen kettévágok. Az alsó lapot megkenem a lekvárral, majd ráhelyezem a tetejét. Az oldalát megkenem a vízgőzön megolvasztott tejszínes csokival. majd belehempergetem a kókuszreszelékbe.
Megjegyzés : A sütemény szaggatás után megmaradt részeket - ha épp nem kívánjuk rögtön befalni 😉 - felhasználhatjuk, pl. pohárdesszertek vagy házi bonbonok készítéséhez.
Jó étvágyat !
Címkék:
Baracklekvár,
Cukor,
Dió,
Étcsokoládé,
Kevert tészta,
Kókusz,
Liszt,
Olaj,
Rum,
Sütemény,
Sütőpor,
Tejföl,
Tejszín,
Tojás,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése