2017. február 8., szerda
Almás tekercs
Hozzávalók :
- 1 adag házi blundel tészta vagy 1 csomag mirelit leveles tészta
- 1-2 db alma, mérettől függően
- kevés nádcukor
- 1 citrom
a szóráshoz
- porcukor
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
Az almát jól megmosom, majd négybe vágom, kimagozom és héjastól vékony szeletekre vágom. A citrom héját lereszelem, a levét kifacsarom.
Az almákat egy lábosba teszem, majd citromos vízben 2-3 perc alatt picit megpárolom. Ezután a gyümölcsöt lecsöpögtetem, és papírtörlővel megszárítgatom.
A leveles tésztát kinyújtom, majd az almaszeletek nagyságának megfelelően csíkokra vágom. A tésztára fektetem az almát, hogy a héjás része kicsit kilógjon. Megszórom egy kevés nádcukorral, citromhéjjal, és feltekerem. Muffin sütőformába rakosgatom a rózsatekercseket, majd 185-190 fokon aranybarnára sütöm.
Ha kész, hagyom egy kicsit hűlni, majd porcukorral meghintve kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Alma,
Citrom,
Édes péksütemény,
Élesztő,
Liszt,
Nádcukor,
Porcukor,
Tej,
Tojássárga,
Vaj/Margarin
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése