Print Friendly and PDF

2017. március 16., csütörtök

Babos egytál




Hozzávalók : 

- 50 dkg darált marhahús
- 2 nagyobbacska hagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, felszeletelve
- só, bors
- 5 dkg bacon
- olaj
- 1 nagy sárgarépa, felkockázva
- 1 szárzeller, felkockázva
- csili, ízlés szerint
- fűszerpaprika
- 50 dkg száraz bab
- 1-2 babérlevél
- 1/2 piros kaliforniai paprika, kis kockára vágva
- 10 dkg gomba, elnegyedelve

Elkészítés : 

A babot előző este beáztatom, és hagyom egy éjszakát állni. Felhasználás előtt szűrőben lecsöpögtetem.
Egy lábosba 1-2 ek. olajat öntök, ezen pirítom meg a kockára vágott szalonnát a fokhagymával és a hagyma mennyiség felével. Enyhén sózom, borsozom, ízesítem a fűszerpaprikával, majd hozzáadom a babot. Beledobom a babérlevelet, felöntöm húsalaplével vagy vízzel és lefedve roppanósan félpuhára párolom.
Egy serpenyőben megpirítom a darált húst a maradék hagymával, a répával, paprikával, gombával és a zellerrel. Sózom, borsozom, csilivel ízesítem, majd belekanalazom a bab mellé. Együtt összefőzöm a ragut, hogy minden megpuhuljon.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...