2017. március 16., csütörtök
Babos egytál
Hozzávalók :
- 50 dkg darált marhahús
- 2 nagyobbacska hagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, felszeletelve
- só, bors
- 5 dkg bacon
- olaj
- 1 nagy sárgarépa, felkockázva
- 1 szárzeller, felkockázva
- csili, ízlés szerint
- fűszerpaprika
- 50 dkg száraz bab
- 1-2 babérlevél
- 1/2 piros kaliforniai paprika, kis kockára vágva
- 10 dkg gomba, elnegyedelve
Elkészítés :
A babot előző este beáztatom, és hagyom egy éjszakát állni. Felhasználás előtt szűrőben lecsöpögtetem.
Egy lábosba 1-2 ek. olajat öntök, ezen pirítom meg a kockára vágott szalonnát a fokhagymával és a hagyma mennyiség felével. Enyhén sózom, borsozom, ízesítem a fűszerpaprikával, majd hozzáadom a babot. Beledobom a babérlevelet, felöntöm húsalaplével vagy vízzel és lefedve roppanósan félpuhára párolom.
Egy serpenyőben megpirítom a darált húst a maradék hagymával, a répával, paprikával, gombával és a zellerrel. Sózom, borsozom, csilivel ízesítem, majd belekanalazom a bab mellé. Együtt összefőzöm a ragut, hogy minden megpuhuljon.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bab,
Babér,
Bacon,
Csili,
Darált hús,
Egytálétel,
Fokhagyma,
Főétel,
Sárgarépa,
Vöröshagyma,
Zeller
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése