2017. március 23., csütörtök
Mézes - fűszeres madeleine
Hozzávalók :
kb. 20-22 db-hoz
- 10 dkg liszt
- 10 dkg nádcukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 ek méz
- 1 kk. kínai ötfűszer-keverék
- 2 tojás
- 1 kk. sütőpor
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A hozzávalókat egy tálba mérem, és összekeverem. Hűtőben hagyom állni 10 percet.
A madeleine formát ( nekem szilikonos formám van, így nem kellett kivajaznom és liszteznem ) 3/4-ig megtöltöm a masszával, majd 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm.
Megjegyzés : A kínai ötfűszer-keverék akár házilag is összeállítható : fahéj, csillagánizs, szecsuáni bors, édeskömény mag, és szegfűszeg alkotja.
Jó étvágyat !
Címkék:
Édes aprósütemény,
Kínai ötfűszer,
Liszt,
Méz,
Nádcukor,
Sütőpor,
Tojás,
Vaj/Margarin
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése