Print Friendly and PDF

2018. szeptember 4., kedd

Áfonyás túrós szelet



Hozzávalók :

a tésztához
- 40 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 18 dkg (nád)cukor
- 2 tk. szódabikarbóna
- 3 csomag vaníliás cukor
- 10 ek. olaj
- 2 db. tojás
- 25 dkg tejföl ( 20%-os )
- 25 dkg natúr joghurt
- 15 dkg aprított étcsoki
a krémhez
- 50 dkg túró
- 25 dkg tejföl ( 20 %-os )
- 50 dkg áfonyás joghurt
- 10-12 dkg áfonya
- 1 citrom
- 2,5 dl tejszín
- 1,5 ek. ( 15 g ) őrölt zselatin
- porcukor, ízlés szerint
díszítéshez
- áfonya
- mentalevél

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A süti hozzávalóit csomómentesre kikeverem, majd sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom. 180 fokon készre sütöm, majd hagyom hűlni.
A krémhez a túrót és a tejfölt botmixerrel simára keverem. Hozzáreszelem a citrom héját, belekanalazom az áfonyás joghurtot. A kifacsart citromlében megduzzasztom a zselatint, majd alacsony hőfokon felmelegítem és az áfonyás túróhoz adom. Jól kikeverem, majd beleforgatom a felvert tejszínt is. Kóstolás után, ha szükséges, egy kevés porcukorral ízesítem.
A sütit hosszában félbevágom, a lapokat egymásra helyezem és levágom egyenesre a széleket. Ezután vízszintesen is félbevágom, majd a lapokat megkenem a krémmel, hogy az oldalára is maradjon. A rétegeket megszórom áfonyával.
Hűtőben dermesztem, majd tejszínhabbal, áfonyával és mentával díszítve, szeletekre vágva kínálom.















Jó étvágyat !

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...