Print Friendly and PDF

2018. október 31., szerda

Brownie kocka, fehér csokis mousse-szal és étcsokis ganache-sal




Hozzávalók:

a brownie-hoz
- 150 g vaj
- 165 g nádcukor
- 80 g. kakaópor
- 65 g. liszt
- 3 db tojás
- fél vaníliarúd magjai vagy 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 ek. rumaroma vagy 2 ek. rum
- 1 marék étcsokis pasztilla
a mousse-hoz
- 15 dkg fehér csoki
- 3 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
a ganache-hoz
- 15 dkg étcsoki
- 1 dl tejszín


Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A vajat, a cukrot és a kakaóport egy lábosba felteszem melegedni. Mikor a cukor elolvadt, beleütöm a tojásokat, majd hozzáadom a lisztet, a vaníliát és a rumot. Simára kikeverem a tésztát, beleszóróm a csokit, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. 175-180 fokon készre sütöm, majd hagyom hűlni.
A mousse-hoz a csokit vízgőzön felmelegítem 1 dl tejszínnel, majd a maradék 2 dl, a vaníliás cukorral kemény habbá vert tejszínnel óvatosan összekeverem. A brownie-ra simítom, és hűtőben pihentetem 2-3 órát.
Tálalás előtt a brownie tetejét bevonom a vízgőzön felolvasztott tejszínes csokival, majd díszítem.
Kockára vágva kínálom.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...