2018. október 5., péntek
Meggylekváros piskótatekercs
Hozzávalók :
- 4 tojás
- 7 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 ek. olaj
- 10 dkg liszt
tölteléknek
- ( házi ) meggylekvár
Elkészítés :
A tojásokat a cukrokkal habosra verem kézi mixerrel, majd hozzácsorgatom az olajat, végül egy spatulával óvatosan beleforgatom az átszitált lisztet.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom a masszát, majd 180 fokon, 8-12 perc alatt aranybarnára sütöm. A még meleg piskótát feltekerem, majd hagyom langyosra hűlni. Ezután megkenem a lekvárral, feltekerem újra a sütőpapírral együtt és hűtőben hagyom pihenni.
Szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Kevert tészta,
Liszt,
Meggylekvár,
Olaj,
Piskóta,
Rolád / Tekercs,
Sütemény,
Tojás,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Csodás tekercsek, egy kis mákot meg el tudnék képzelni a tésztában?
VálaszTörlésA mákkal egyetértek, de tekintettel kellett lenni a Családra is, mert az agyukra megyek, hogy mindenbe mákot tennék :D
Törlés