2019. március 28., csütörtök
Almás fahéjas süti
Hozzávalók :
- 185 g liszt
- 170 g vaj
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 155 g nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csapott ek. őrölt fahéj
- 1 dl tej
az almához
- 3 alma
- 1 citrom
- ízlés szerint nádcukor
- őrölt fahéj
Elkészítés :
Az almát meghámozom, kimagozom és felkockázom.
Előmelegítem a sütőt.
A vajat a cukrokkal és a tojásokkal habosra keverem, majd hozzáöntöm a tejet és beleszitálom a fahéjas, sütőporos lisztet. A sütőpapírral bélelt tepsi alját megszórom nádcukorral, rádobálom a kockacukor nagyságú almadarabokat, majd rásimítom a masszát.
175 fokon készre sütöm. Tűpróba !
Jó étvágyat !
Címkék:
Alma,
Citrom,
Fahéj,
Kevert tészta,
Liszt,
Nádcukor,
Sütemény,
Sütőpor,
Tej,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése