2019. május 18., szombat
Meggyes túrógombóc - főzés nélküli, 15 perc alatt elkészülő
Hozzávalók :
- 1 zacskó KNORR meggyleves
- 50 dkg tehéntúró
- 1 kis doboz tejföl
- 1 narancs
- porcukor
a tálaláshoz
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- őrölt fahéj
- porcukor
Elkészítés :
A túrót szitán áttöröm.
A zacskós levesport kikeverem a tejföllel, hozzáadom a túrót, a narancs lereszelt héját és ízlés szerint ízesítem porcukorral, majd alaposan eldolgozom. Pár perc pihenő után vizes kézzel gombócokat formázok a masszából. A gombócok közepébe meggy is kerülhet.
A meggyet felfőzöm a levével, a kifacsart narancslével, ízesítem egy kevés fahéjjal, porcukorral, majd leturmixolom.
A kihűlt meggyszósszal tálalom a gombócokat.
Jó étvágyat !
Címkék:
Édes főétel,
Fahéj,
Gombóc,
Meggy,
Narancs,
Porcukor,
Sütés nélküli,
Tejföl,
Túró
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hmmmm, csodás ötletnek tűnik! :-) teller-cake
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni :)
Törlés