2019. május 22., szerda
Márványkuglóf
Hozzávalók :
a tésztához
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg vaj v. margarin
- 16 dkg nádcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 0,5 dl rum
- kb. 1,5 dl tej
a kakaós részhez
- 3 ek. kakaópor
- 3 ek. nádcukor
- 3 ek. tej
- 10 dkg jó minőségű étcsokoládé, lereszelve
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt. Egy koszorú vagy kuglóf formát kikenek vajjal és megszórok liszttel.
A vajat a cukrokkal, a tojásokkal és a rummal habosra keverem. Belekeverem a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. A massza 2/3 -át a formába öntöm. A maradék tésztát összekeverem a csokireszelékkel, a kakaóporral és a tejjel, majd a fehér tésztára simítom. 180-190 fokon kb. 35-45 percig sütöm. Tűpróba !
A formában hagyom kihűlni, majd szeletekre vágva kínálom..
Jó étvágyat !
Címkék:
Étcsokoládé,
Kakaópor,
Kevert tészta,
Kuglóf,
Liszt,
Nádcukor,
Rum,
Sütemény,
Sütőpor,
Tej,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése