2019. augusztus 30., péntek
Csokis csíkos keksz, avagy Albert kekszes süti csokisan
Hozzávalók :
- 1 zacskó Albert keksz
a fehér csokis krémhez
- 1/2 csomag fehér csokis pudingpor
- 2,5 dkg cukor
- 1,75 dl tej
- 5 dkg fehér csoki
- 12,5 dkg mascarpone
a tetejére
- 10-12 dkg tejcsoki
Elkészítés :
1 dl tejet felforralok a cukorral, majd besűrítem a maradék tejben, csomómentesen kikevert pudingporral. A fehér csokit beletördelem a forró pudingba és alaposan elkeverem, hogy felolvadjon. Ha a krém langyosra hűlt, kihabosítom a krémsajttal.
A kekszeket megkenem a pudinggal, egymás után rakosgatom őket, majd a hosszú kekszkígyót alufóliába csomagolva a hűtőbe teszem 2-3 órára.
A keksz sütit bevonom a vízgőzön felolvasztott csokival, majd dermedés után szeletekre vágva kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Fehér csokoládé,
Keksz,
Mascarpone,
Pudingpor,
Sütemény,
Sütés nélküli,
Tej,
Tejcsoki
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez aztán nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésKöszönöm, kedves Ani !
Törlés