2020. február 18., kedd
Narancsos-kardamomos fánk
Hozzávalók :
- 40 dkg liszt
- 1/2 kocka élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 2 tojás
- 5 dkg nagyon puha vaj
- 5 dkg porcukor
- 0,5 kk. őrölt kardamom
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy narancs lereszelt héja ( vagy apróra vágott, házi, kandírozott narancshéj )
- 0,2-0,3 dl narancslikőr
a sütéshez
- olaj
a tálaláshoz
- narancsos cukor
Elkészítés :
Az élesztőt egy teáskanál cukorral felfuttatom 1,5 dl langyos tejben. majd a többi hozzávalóval összedolgozom, és fakanállal addig verem, amíg hólyagos, sima tészta nem lesz. Letakarva, meleg helyen 45-50 percig kelesztem.
Lisztezett munkafelületen ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát, majd kicsi kör alakú formával kiszaggatom.
Közepesen forró, bő olajban kisütöm.
Még melegen a narancsos cukorba megforgatom. Csokiszósszal is nyakon önthetjük.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Élesztő,
Fánk,
Kardamom,
Liszt,
Narancs,
Narancslikőr,
Olaj,
Porcukor,
Tej,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése