2020. február 18., kedd
Mákos kalácsfelfújt torta, aszalt áfonyával
Hozzávalók :
- 250 g szikkadt, száraz kalács, felkockázva
- 5-5 dkg darált mák és aszalt vörös áfonya
az öntethez
- 3 dl tej
- 3 ek. cukor
- 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 tojás
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 1 kk. őrölt fahéj
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
Egy tálban összeforgatom a kalácsot a mákkal és az áfonyával.
Az öntet hozzávalóit csomómentesre kikeverem, majd ráöntöm a kalácsra, és alaposan összekeverem. Hagyom állni 10 percet, de közben párszor átkevergetem.
Egy 22 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral, belesimítom az áfonyás, mákos kalácsmasszát, majd 180 fokon készre sütöm. Tűpróba !
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése