Hozzávalók :
a piskótához
- 5 tojás
- 8 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg liszt
- 2 ek. olaj
az öntethez
- 1 l tej ( 2,8 %-os)
- 2 dl tejszín ( állati )
- 1 csomag fehér csokis pudingpor
- 5 dkg cukor
- 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 2 csomag vaníliás cukor ( bourbon )
- 15 dkg fehér csoki
- 1 tojássárga
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A piskótához a tojásokat kézi mixerrel fehéredésig habosítom a cukrokkal, majd hozzáadom az olajat, amivel még pár másodpercig keverem. Ezután hozzászitálom a lisztet, és egy spatulával óvatosan egynemű masszává forgatom. Magas falú, sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a piskótatésztát, majd aranybarnára sütöm. Addig elkészítem az öntetet.
A szószhoz tejből kimérek 1 dl-t, amiben csomómentesre kikeverem a pudingport és a tojássárgáját. A maradék tejet a tejszínnel, a vaníliamagokkal, a rúddal és a cukorral felforralom, majd eltávolítom a vaníliarudat, és besűrítem a tojássárgájás pudingporral. Még forrón hozzáadom a csokit és alaposan elkeverem, amíg el nem olvad.
A piskótaszeletet meglocsolom a vaníliaszósszal és így tálalom.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése