Hozzávalók:
a tésztához
- 375 g liszt
- 250 vaj
- 100 g porcukor
- 2 közepes ( M-es) tojás sárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
a túrótöltelékhez
- 500 g túró
- 2 tojás
- 12 dkg porcukor + 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve
a lekvárhoz
- ( házi ) sárgabaracklekvár
- 1 szál répa lereszelve
Elkészítés :
A tésztához az hozzávalókat összegyúrom, majd fóliába csomagolva a 30-40 percre a hűtőbe teszem.
A túrótöltelékhez a tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgájákat a többi hozzávalóval kikeverem, majd óvatosan hozzáadom a fehérjehabot.
A lekvárba keverem a lereszelt répát.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkalapon kinyújtom, majd egy peremes piteformába fektetem a tésztát. A felesleget a széléről levágom, majd újra kinyújtva húsvéti formákat vágok ki belőle. Ez lesz a pite tetején a díszítés.
A tésztára simítom a túrótölteléket, majd jöhet ennek a tetejére a lekvár.
A kivágott tésztával díszítem, majd 180 fokon készre sütöm.
Jó étvágyat !
Nagyon mutatós és finom lehet!
VálaszTörlésBizony, nagyon finom ☺️
Törlés