Print Friendly and PDF

2015. december 30., szerda

Kaszinótojás franciasalátával




Hozzávalók : 
kb. 5-6 személyre

a franciasalátához
- 1 zacskó mirelit franciasaláta-alap puhára főzve / párolva
- 1 közepes alma ( én Idaredet használtam )
- 5-7 db apró v. 3-4 db nagy csemegeuborka
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 - 1/2 tk. só, frissen őrölt bors
- 1-2 ek. (fehérbor)ecet
- 2-4 ek. mustár
- 1 nagy ( kb. 450 g ) tejföl
- 2 ek. porcukor
- 3-5 ek. majonéz
a tojáshoz
- 10 db főtt tojás ( személyenként 2 db. )
- mustár
- majonéz
- só, bors

Elkészítés : 

Egy tálba szórom a sót, a borsot, a porcukrot és az ecetet. Addig kevergetem, amíg a sószemcsék és a porcukor is feloldódik. Ekkor hozzáadom a mustárt, a majonézt és a tejfölt. A dresszingbe belekeverem a roppanósra párolt zöldségalapot, majd a kis kockákra vágott hagymákat, az almát és az uborkát. Megkóstolom, és utánaízesítek.
A tojásokat finoman " megskalpolom " az aljukon. Kikaparom, villával áttöröm a sárgáját, amit ízesítek egy kevés mustárral, majonézzel, sóval és borssal, majd visszatöltök a fehérjébe.
A töltött tojásokat a behűtött salátára ültetem és úgy tálalom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...