Print Friendly and PDF

2015. december 10., csütörtök

Ünnepi isler




Hozzávalók : 

- 1 adag kakaós linzer
töltelék
- 10 dkg mascarpone
- porcukor, ízlés szerint
- 1/2 kk. mézeskalácsfűszer
bevonásra
- 10-15 dkg fehércsoki
- 2 ek. olaj

Elkészítés : 

A linzert a recept szerint elkészítem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom, majd 5-6 cm átmérőjű, kör alakú formával kiszaggatom a tésztát. 180 fokon 8-10 alatt készre sütöm.
A krémhez a mascarponéval elkeverem a fűszert, majd egy kevés porcukorral édesítem.
A kihűlt tésztakorongokat megtöltöm a krémmel, majd a vízgőzön megolvasztott, és olajjal kikevert fehércsokival bevonom.
Cukormázzal díszítem.




Megjegyzés : 
Az isler tölthető csokiganache-sal, mogyorókrémmel, vagy lekvárral is.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...