Print Friendly and PDF

2015. december 11., péntek

Lekváros diókocka


Hozzávalók : 

- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 13 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg olvasztott vaj
tölteléknek
- kb. 15-20 dkg baracklekvár ( lehet meggy, vagy szilva is )
- 1-2 ek. rum ( elhagyható )
- 10 dkg darált dió
a tetejére
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 ek. olaj
- felezett dió

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A cukrokat kikeverem a vajjal, egy csipet sóval, a tojással és a tejjel, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és a diót.
Sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tepsibe simítom a tésztamasszát, és 180 fokon, kb. 30 perc alatt készre sütöm. Ha elkészült, rácson hagyom langyosra hűlni. Ezután 2 vagy 3 részre vágom ( ízlés szerint ) megkenem a rumos lekvárral, megszórom a dióval, majd befedem a következő lappal.
Vízgőzöm megolvasztott, olajjal kikevert csokoládéval vonom be. A felezett dióval díszítem.
Kockára vágva kínálom.



Megjegyzés : Még finomabb ízt kapunk, ha a diót darálás előtt sütőben, vagy inkább száraz serpenyőben átpirítjuk.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...