Print Friendly and PDF

2016. február 8., hétfő

Almás táska




Hozzávalók :

- 50 dkg liszt
- egy csipet só
- 1 nagy doboz 20%-os tejföl
- 20 dkg szobahőmérsékletű zsír
- 1 dl langyos tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 ek. cukor
a töltelékhez
- 2 nagyobbacska alma
- 1 citrom
- 1/2 kk. fahéj
- 1-2 ek. nádcukor
a kenéshez
- 1 tojás
szóráshoz
- porcukor

Elkészítés :

A langyos tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrom.
15-20 percet pihentetem.
Az almát meghámozom, kimagozom, és kis kockákra vágom. Egy lábosba rakom, belereszelem a citrom héját, megszórom egy kevés cukorral, a fahéjjal és pár csepp citromlével meglocsolom. Közepes lángon hagyom, hogy az alma megpárolódjon. Félreteszem hűlni.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, majd négyzetekre vágom. Közepére 1-2 ek. almát teszek, majd félbehajtom, a széleit benedvesítve, hogy összetapadjanak. A tetejét az elhabart tojással lekenem, majd bevagdosom.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Még melegen porcukorral megszórom.








Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...