Print Friendly and PDF

2016. február 4., csütörtök

Csokoládés kuglóf




Hozzávalók : 

- 25 dkg liszt
- 15 dkg nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl tej
- 1 dl olaj
- 10 dkg vaj
- 3 dkg kakaópor
- 7 dkg étcsokoládé
- 2 tojás
- 1,2 dl joghurt
- 3 ek. rum
- egy csipet só
bevonásra
- 20 dkg étcsoki
- 0,5 dl tejszín

Elkészítés : 

Egy lábosba felmelegítem a tejet, az olajat és a vajat. Felolvasztom benne a felaprított csokit, majd hozzákeverem a kakaóport. Hagyom kihűlni.
Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
Egy tálba szórom a lisztet, a cukrokat. Hozzáadom a sárgájákat, a joghurtot és a kakaós-csokis keveréket, és a rumot. A fehérjehabbal lazítom.
Egy kuglóf formát kivajazok, meghintem liszttel, majd belesimítom a masszát.
170-175 fokon, kb. 40-50 perc alatt készre sütöm. Tűpróbát érdemes végezni !
A formában hagyom kihűlni, majd bevonom a vízgőz felett megolvasztott csoki és tejszín keverékével.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...