Print Friendly and PDF

2016. február 6., szombat

Puffancs zsömle



Hozzávalók : 

- 680 g liszt
- 68 g porcukor
- 68 g vaj
- 68 g tojássárga ( kb. 5 db kicsi vagy 3 nagy tojásból )
- 40 g élesztő
- 8 g só
- 330 ml langyos tej
a kenéshez
- 1 tojás

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd langyos helyen 20 percig pihentetem. Ezután átgyúrom és újabb 20 percet pihentetem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen 10 részre osztom a tésztát, amit egyeséve szépen zsemle alakúra gömbölyítek. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és lekenem az elhabart tojással.


30-40 percig kelesztem, majd 180-190 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm.





Megjegyzés : 

Kitűnő hamburger alap :





De kitűnő hot dog alapnak is :






A recept Farkas Vilmos blogjából való.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...