Print Friendly and PDF

2016. február 14., vasárnap

Sárgaborsókrémleves



Hozzávalók : 

- 50 dkg sárgaborsó
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olaj
- 1 babérlevél
- petrezselyem ( vagy koriander )
- 1-2 dl főzőtejszín

Elkészítés : 

A hagymákat megtisztítom, felaprítom és egy kevés olajon megdinsztelem. Sózom, borsozom. Hozzáadom a sárgaborsót, a babérlevelet, felöntöm a tejszínnel, majd annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára párolom, miközben ügyelek rá, hogy pótoljam a vizet, ha szükséges.
Ha kész, kiveszem a babérlevelet és leturmixolom. Aprított petrezselymet adok hozzá.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...