Print Friendly and PDF

2016. február 20., szombat

Tarhonya tabbouleh - ahogy én szeretem



Hozzávalók : 

- 50 dkg tarhonya
- 4 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss menta
- 1-2 citrom leve és héja, ízlés szerint
- 2 db paradicsom
- 2 szál újhagyma
- 1 lilahagyma
- só
- olívaolaj


Elkészítés : 

A tarhonyát egy kevés olajon megpirítom, majd sózom, és dupla mennyiségű ( 1 liter ) vízzel felöntve puhára főzöm. Ha kész, egy kevés olívaolajat keverek hozzá, hogy ne tapadjon össze.
A petrezselymet, a mentát és a hagymákat finomra vágom, a paradicsomot felkockázom és egy tálba teszem. Hozzáadom a kész, kissé lehűlt tarhonyát. Ráreszelem a citrom héját, majd belefacsarom a levét is. Alaposan elkeverem.
Salátaként, köretként sült húsokhoz fenséges.
Pl.






Megjegyzés : 
A tabbouleh-ról bővebben Világevő blogjában .










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...