Print Friendly and PDF

2016. április 13., szerda

Parajkrémleves, fetakrémes bundáskenyérrel





Hozzávalók : 
5 személyre

- 1 csomag mirelit parajpüré ( 450 g )
- 1 nagyobb fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, bors
- 2-3 dl főző tejszín
a " feltéthez "
- 1 szelet kenyér / fő
- 2-3 db tojás
- 1 kk. szárított oregánó
- olaj
- só, bors
- 1 adag fetás szendvicskrém
a sütéshez
- olaj

Elkészítés : 

Egy lábosban, kevés olajon megdinsztelem a finomra aprított hagymákat, majd a még fagyott spenótot rádobom. Sózom, borsozom, egy kevés vizet öntök rá, és alacsony lángon hagyom kiolvadni. Ezután felöntöm a tejszínnel, hagyom kicsit krémesre sűrűsödni, utána ízesítek, ha szükséges, majd lezárom.
A recept szerint elkészítem a fetakrémet.
A kenyeret a fűszerezett tojásban megforgatom, majd bő, forró olajban kisütöm.
A levest a szendvicskrémmel megkent kenyérrel tálalom.





Megjegyzés : Mirelit paraj helyett friss levelekkel is dolgozhatunk.
Aki kimélni szeretné a gyomrát, bő olaj helyett egy kevés, serpenyőben hevített olajban, vagy vajban süsse ki a kenyereket, mint a francia bundás kenyeret szokás.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...