Print Friendly and PDF

2016. április 3., vasárnap

Tejszínes kalács




Hozzávalók : 

- 50 dkg liszt
- 1 csomag instant élesztő
- 5 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 2,5 dl meglangyosított tejszín
a kenéshez
- 1 tojássárga
- 1 ek. tej

Elkészítés : 

A hozzávalókat egy tálba mérem, majd sima tésztává dagasztom. Letakarva, meleg helyen hagyom kelni.
Előmelegítem a sütőt.
A tészta 2/3-ából 3 db, kb. 40-45 cm hosszú hengert formázok, amiket összefonok. Ezt egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetem. A tetejét kézzel, vagy a sodrófával kicsit lelapogatom, megkenem a tejes tojással. A maradék tésztát megint 3 felé osztom, és kb. 30-35 cm hosszúra sodrom, és ezt is összefonom, majd rárakom a nagyobb fonottra. Lekenem, majd meleg helyen 15-20 percet pihentetem a kalácsot.
190 fokon, kb, 30-40 percig sütöm.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...