Print Friendly and PDF

2019. április 11., csütörtök

Epres-kókuszos rizskoch






Hozzávalók : 
1 bögre = 2,5 dl

- 5 bögre tej
- 2 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 15 dkg cukor
- 5 tojás
- 5 dkg vaj
- 3 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 15-20 dkg eper
- 1 citrom ( vagy lime )


Elkészítés : 

A rizst a vízzel felöntöm, majd közepes lángon, gyakran átkevergetve megvárom, hogy majdnem beszívja az összes folyadékot. Ezután hozzáadom a tejet, a citromhéjat, a kókuszt és a vaníliás cukrot. Fedővel lefedve puhára párolom, de figyelek, hogy le ne kapjon az alja. Fedő nélkül, néha átkevergetve hagyom hűlni.
Előmelegítem a sütőt. Egy nagyobb tepsit kibélelek sütőpapírral.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket egy csipet sóval és 5 dkg cukorral kemény habbá verem. A sárgájákat a maradék cukorral és a vajjal kihabosítom, majd a rizshez adom. Óvatosan beleforgatom a tojáshabot, majd a tepsibe simítom a massza felét. Kirakosgatom a szeletelt eperrel, majd betakarom a maradék rizzsel.
170-180 fokon, kb. 40-50 perc alatt aranybarnára sütöm.















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...