Print Friendly and PDF

2020. február 24., hétfő

Csokihabos profiterol



Hozzávalók : 

a fánkhoz
- 75 g vaj
- 215 ml víz
- csipet só
- 95 g liszt
- 3 tojás
a töltelékhez
- 4 dl tej
- 4 ek. cukor
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 120 g étcsokoládé
- 2,5 dl tejszín
- 1-2 ek kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 ek. rum ( elhagyható )
továbbá
- kb. 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés : 

A vajat a vízzel felforralom. Megsózom, majd egyszerre hozzáadom a lisztet, amit gyors mozdulatokkal addig keverek, amíg sima, egynemű tésztát nem kapok, ami elválik a lábos falától. Ha langyosra hűlt, egyesével belekeverem a tojásokat. Habzsákba töltve, sütőpapírral bélelt tepsire dió nagyságú gömböket formázok., egymástól 4-5 cm.-re.
Előmelegített, 200-220 fokos sütőben készre sütöm. Sütőrácson hagyom hűlni.
A csokihabhoz felforralok 3 dl tejet a cukorral. A maradék tejben csomómentesre kikeverem a pudingport, amit a felforrt tejhez adok. Besűrítem. Leveszem a tűzhelyről, és még forrón belekeverem a csokit és a rumot. Ha az étcsoki elolvadt, akkor frissentartó fóliával lefedem, hűtőben hagyom kihűlni. A kihűlt pudingot robotgéppel csomómentesre, simára keverem, majd spatulával óvatosan elkeverem, lazítom a vaníliás cukorral és a kakaóporral kemény habbá vert tejszínnel.
A krémet habzsákba töltöm, majd a fánkok közepébe nyomom. A kész fánkokat összeforgatom a vaníliás cukorral közepes keménységűre felvert tejszínbe.


















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...