Print Friendly and PDF

2020. február 6., csütörtök

Diós banánkenyér





Hozzávalók : 
3 veknihez

a tésztához
- 40 dkg liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 csomag sütőpor
- 4 db tottyadt banán
- 15 dkg darált dió
- 0,3 cl brandy
- 17,5 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl tej
- 5 nagy ( L - XL-es méret ) tojás
- csipet só
- 15 dkg puha vaj
- 1 tk. őrölt fahéj
továbbá
- 12,5 dkg étcsoki csepp

Elkészítés: 

Előmelegítem a sütőt.
A banánokat villával simára passzírozom, majd hozzáadom a tészta nedves hozzávalóit ( tojás, vaj, tej ) a cukrokkal. Kézi mixerrel kikeverem, majd hozzáadom a száraz anyagokat, és a csokicseppeket, amivel csomómentesre keverem.
Sütőpapírral bélelt kenyér formákba töltöm a masszát. 180 fokon készre sütöm. Tűpróba !












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...