Print Friendly and PDF

2020. február 18., kedd

Mákos kalácsfelfújt torta, aszalt áfonyával



Hozzávalók : 

- 250 g szikkadt, száraz kalács, felkockázva
- 5-5 dkg darált mák és aszalt vörös áfonya
az öntethez
- 3 dl tej
- 3 ek. cukor
- 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 tojás
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 1 kk. őrölt fahéj

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Egy tálban összeforgatom a kalácsot a mákkal és az áfonyával.
Az öntet hozzávalóit csomómentesre kikeverem, majd ráöntöm a kalácsra, és alaposan összekeverem. Hagyom állni 10 percet, de közben párszor átkevergetem.
 Egy 22 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral, belesimítom az áfonyás, mákos kalácsmasszát, majd 180 fokon készre sütöm. Tűpróba !












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...