Print Friendly and PDF

2020. február 24., hétfő

Csokimousse torta




Hozzávalók : 

a brownie-hoz
- 150 g vaj
- 180 g nádcukor
- 80 g. kakaópor
- 65 g. liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 db tojás
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 ek. rumaroma vagy 3 ek. rum
a mousse-hoz
- 200 g étcsoki
- 200 g habtejszín
- 2,5 dl habtejszín
- 10 g őrölt zselatin + 0,5 dl hideg víz
a tetejére
- 10 g őrölt zselatin + 0,5 dl hideg víz
- 175 g étcsoki
- 150 g cukor
- 100 ml víz
- 25 g kakaópor
- 100 g cukrozott sűrített tej
- kb. 2 ek. édes kakaópor ( pl. Nesquick )

Elkészítés : 

-előmelegítem a sütőt.
A brownie-hoz a vajat, a cukrot és a kakaóport egy lábosba felteszem melegedni. Mikor a cukor elolvadt, a tűzhelyről levéve beleütöm a tojásokat, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, a vaníliát és a rumot. Simára kikeverem a tésztát, majd sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformába simítom. 180 fokon készre sütöm, majd hagyom kihűlni.
A mousse-hoz vízgőzön felolvasztom az azonos mennyiségű csokit és tejszínt ( ganache ), majd simára keverem. A negyed liter tejszínt habbá verem. Az előzőleg vízben megduzzasztott zselatint felmelegítem, és lazítom 1-2 ek.-nyi habbal, majd a ganache-sal és a többi habbal összekeverem. A mousse a kihűlt brownie-ra öntöm és hagyom dermedni 2-3 órát a hűtőben.
A tetejére a cukrot a vízzel, a kakaóporral és a sűrített tejjel felforralom, belekeverem a megduzzasztott zselatint, feloldom, majd az egészet a csokira öntöm. Botmixerrel simára turmixolom. Hagyom langyosra hűlni, majd a tortára öntöm és 1 órát pihentetem. Tálaláskor megszórom az édes kakaóporral.















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...